Meer over de omgeving

Korte samenvatting over de omgeving Uddel - Elspeet - Garderen


Meer over de omgeving


Meer over Uddel op de Veluwe

Uddel is een dorp op de Veluwe en hoort bij de gemeente Apeldoorn. De eerste vermelding van Uddel dateert uit 792, als de nederzetting Uttiloch. In 2017 bestond Uddel dus 1225 jaar.  Uddel is gelegen aan de N310  in de omgeving van Garderen en Elspeet.

Onder het dorp Uddel vallen ook de buurtschappen Meerveld en Nieuw-Milligen. Hier zijn onder andere ook het Landal Park, genaamd Rabbit Hill , het Air Operations Control Station Nieuw Milligen (AOCS NM), en het Nationaal Hippisch Centrum KNHS gevestigd.

Het bekendste historische plekje in Uddel is het Uddelermeer met daarbij de Hunenschans , dit meer is waarschijnlijk ontstaan tijdens de ijstijd als een pingoruine of een ijskernheuvel.

Ontdek het mooie buitengebied van Uddel. Fiets of wandel door de prachtige omgeving met bos en de heide van Kroondomein het Loo. Laat je verrassen door het afwisselende landschap. Sinds kort is er ook een klompenpad. deze start bij restaurant Uddelermeer. Doe de Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie over Uddel en omgeving is te vinden op: uddel.info/over-uddel

Fiets huren in Uddel:
Bent u op vakantie op de Veluwe of zomaar een dagje in Uddel? dan kunt u een fiets huren bij Fietsverhuur Uddel. Op de website www.fietscitydijkgraaf.nl kunt u de mogelijkheden bekijken en direct de huurfiets online reserveren.

 

Meer over Elspeet

Elspeet is een toeristisch dorp gelegen tussen  Uddel, Vierhouten, Nunspeet en Staverden.Elspeet is een dorp op de Veluwe en hoort bij de gemeente Nunspeet.

Een mooi plekje om te bekijken in Elspeet is de schaapskooi. In de zomer begrazen de schapen de heidevelden tussen Elspeet en Vierhouten. Daarnaast heeft Elspeet nog een mooi gerestaureerde Molen de hoop, die het bezoeken waard is.

Ontdek het mooie buitengebied van Elspeet. Fiets of wandel door de prachtige omgeving met bos en de heide van Kroondomein het Loo en van het Gelders landschap. Laat je verrassen door het afwisselende landschap.

Fietsverhuur Elspeet:
Bent u op vakantie of zomaar een dagje in Elspeet ? dan kunt u een fiets huren bij Fietsverhuur Uddel. Slechts 3 kilometer rijden vanaf de dorpskern van Elspeet. Op deze website www.fietscitydijkgraaf.nl kunt u de mogelijkheden bekijken en direct de huurfiets online reserveren. U kunt uw auto tijdens de fietstocht gratis op ons parkeerterrein parkeren.

 

Garderen

Garderen is een toeristisch dorp gelegen tussen Uddel, Putten, Kootwijk en Speuld. Garderen is een dorp op de Veluwe en hoort bij de gemeente Barneveld.

Een mooie en bekende activiteit om te bekijken in Garderen zijn de zandsculpturen en de beeldentuin. Daarnaast heeft Garderen ook een groot Klimbos, maar er zijn ook diverse eet en drinkgelegenheden die het bezoeken waard is.

Ontdek het mooie buitengebied van Garderen. Fiets of wandel door de prachtige omgeving met bos en de heide van Kroondomein het Loo en van het Gelders landschap. Laat je verrassen door het afwisselende landschap.

Fietsverhuur Garderen:
Bent u op vakantie of zomaar een dagje in Garderen ? dan kunt u een fiets huren bij Fietsverhuur Uddel. Slechts 4 kilometer rijden vanaf de dorpskern van Garderen. Op de website www.fietscitydijkgraaf.nl kunt u de mogelijkheden bekijken en direct de huurfiets online reserveren. U kunt uw auto tijdens de fietstocht gratis op ons parkeerterrein parkeren. 

De Veluwe in omgeving Uddel - Elspeet - Garderen:

Uddel is een dorp midden op de Veluwe tussen de plaatsen Elspeet, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Garderen. De omgeving is erg mooi om te voet of per fiets te verkennen. Het bekendste plekje is toch wel het Uddelermeer. Dit meer is het hoogst gelegen meer van Nederland. Als u van Uddel naar Garderen rijdt komt u er vanzelf langs. In de nabije omgeving, binnen fietsafstand, vindt u ook Kasteel Staverden met daarbij ook Bierbrouwerij de Uddelaer.  (Staverden is het kleinste stadje van Nederland) en Dolfinarium Harderwijk. In Apeldoorn vindt u o.a. de Julianatoren, Apenheul en Paleis het Loo. In Garderen een Klimbos en nog veel meer. In de omgeving zijn ook vele eet en drink gelegenheden. Er is dus voldoende te doen en te zien. Wilt u op een gezonde en ontspannen manier de Veluwe verkennen? Huur dan een fiets bij Fietscity Dijkgraaf in Uddel. We wensen u alvast veel fietsplezier.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Overige fietsroutes

Fietsroute Garderen - Schaapskooi Ermelo - Kasteel Staverden

Met deze fietsroute  van 26 km komt u door verschillende plaatsen maar ook door mooie natuurgebieden. U fietst van Uddel, Garderen, Het Drie over de Ermelose Heide via Kasteel Staverden terug naar Uddel. 

Fietsroute Uddel - Cannenburch Vaassen- Paleis het Loo

Een fietsroute van 46 km door verschillende plaatsen en door mooie natuurgebieden. U fietst van Uddel, Elspeet langs Kasteel Cannenburch Vaassen . En dan via Paleis het Loo Apeldoorn langs bezoekerscentrum het Aardhuis naar Uddel.

Fietsroute Uddel - Veluwemeer - Elburg - 't Harde

Een fietsroute van 75 km door verschillende plaatsen maar ook door mooie natuurgebieden. U fietst van Uddel, Elspeet, Hulshorst langs het Veluwemeer naar Elburg. En dan via Oldebroek, t'Harde via Vierhouten terug naar Uddel.

Fietsroute Uddel - Hoog Buurlo - Hoenderloo

Een fietsroute van 70 km door verschillende plaatsen maar ook door mooie natuurgebieden. U fietst van Uddel naar Assel, Hoog Buurlo, Hoenderloo, Beekbergen en Lieren (De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij) via Hoog Soeren terug naar Uddel.

Fietsroute Uddel - Verscholen dorp - Zandenbos

Met deze fietsroute van 48 km fietst u via Elspeet, Niersen en Gortel over de Tongerense Heide richting Nunspeet. U komt ook langs het verscholen dorp en de zandenplas. U fietst daarna door het zandenbos naar Vierhouten en Elspeet.

Fietsroute Uddel - Zandenbos

Een prachtige fietsroute van 60 km langs verschillende plaatsen maar vooral door mooie natuurgebieden. U fietst van Uddel naar (Kasteel) Staverden, Leuvenum, Hulshorst, Nunspeet, Gortel, Vierhouten en langs de Stakenberg via Elspeet terug naar Uddel.

Fietsroute Uddel - Beekhuizerzand

Met deze fietsroute van 38 km fietst u via Speuld en het Drie richting Ermelo. Via Ermelo fietst u daarna in het mooie natuurgebied van het Beekhuizerzand

Fietsroute Uddel - Radio Kootwijk

Een afwisselende route van 45 km van Uddel langs het Uddelermeer naar Garderen, Kootwijk, Kootwijkerzand, Radio Kootwijk via Assel terug naar Uddel

Fietsroute Uddel - Stakenberg

Een leuke fietsroute met kinderen van 27 km langs speelweide Stakenberg

Fietsroute Uddel - Assel

Mooie fietsroute van 29 km over Assel en langs wildpark het Aardhuis

Fietsroute Uddel - Schaapskooi

Een mooie route van 25 km langs de schaapskooi van Ermelo en Elspeet

Fietsroute Uddel - Putten - Voorthuizen

Een prachtige fietsroute van 45 km door verschillende plaatsen zoals Putten en Garderen. Maar vooral ook door mooie natuurgebieden zoals het Houtdorperveld en het Speulderbos.
Afspraak maken Onderdelen & Accessoires

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8.00-12.30 13.00-17.30
Woensdag:  8.00-12.30 13.00-17.30
Donderdag:  8.00-12.30 13.00-17.30
Vrijdag:  8.00-12.30 13.00-17.30
Zaterdag:  8.30-12.30 13.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Buiten openingstijden op afspraak mogelijk

Zomervakantiesluiting:
Vrijdag 26 juli t/m maandag 12 augustus 2024

Afwijkende openingstijden:
Vr 26 april geopend tot 16.00 uur
Gesloten op:
Do 9 mei 2024 Hemelvaartsdag
Ma 20 Mei Pinksteren
Wo 25 en Do 26 dec 2024 Kerstdagen


Contactgegevens

Facebook